Φώτο σχεδιασμός λογοτύπου

Το πολύ πολύ φρέσκο τουριστικό μας project!

Το project "Summer Bandana | Olympian Gods" στο Behance!

Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο είδος ρούχων που είναι το βαμβακερό μαντήλι τύπου σωλήνας που φοριέται από αθλητές, μοτοσυκλετιστές και όσους θέλουν να έχουν μια πρόσθετη προστασία από τις καιρικές συνθήκες όπως ο άνεμος και ο ήλιος. Η ιδέα του σχεδιασμού αφορά τους αρχαίους Έλληνες θεούς δοσμένους χιουμοριστικά με μια καλοκαιρινή διάθεση, γιατί θέλουμε κυρίως να στοχεύσουμε τους τουρίστες. Προσπαθούμε επίσης να τους διδάξουμε την ελληνική μυθολογία με έναν πιο ευχάριστο τρόπο.

Το concept ήταν πολύ ενδιαφέρον και συναρπαστικό. Ξεκίνησε εντελώς πειραματικά, και μετά από λίγα σχετικά προσχέδια, η δημιουργία του ενός μετά το άλλο προχωρούσε χωρίς καν να σκεφτόμαστε. Το αποτέλεσμα θεωρούμε βγήκε πάρα πολύ καλό, και τα δείγματα ήταν εξαιρετικά. Σκοπός μας ήταν να ξεφύγουμε από την κλισέ απεικόνιση των ελληνικών στοιχείων όπως τα βλέπουμε σε όλα τα καταστήματα που απευθύνονται σε τουρίστες, είτε είναι ρούχα είτε αναμνηστικά, και κινηθήκαμε σε άλλη κατεύθυνση θέλοντας να δώσουμε χιουμοριστική χροιά, χρησιμοποιώντας όμως μόνο τις μορφές των προσώπων στυλιζαρισμένες με βάση τα γλυπτά.

Το εξώφυλλο του καταλόγου είναι σε στυλ κόμικ, αλλά επηρεαστήκαμε κυρίως από την τέχνη που δημιουργούσαν οι Monty Python στις ταινίες τους.

Το αποτέλεσμα

Μπορείτε να δείτε όλη την παρουσίαση του καταλόγου στη σελίδα της Graphicat στο Behance!