Επιστημονικό Ημερολόγιο 2023

Είμαστε εδώ & για το 2023

Επιτέλους με τη δική σας στήριξη και τις πολύτιμες δωρεές σας, είμαστε στην ευχάριστη (υπερευχαριστότατη βασικά) θέση να ανακοινώσουμε την ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΗ έκδοση του Επιστημονικού Ημερολογίου για το έτος 2023!

Με νέα, ανανεωμένη εικονογράφηση, νέους τιμώμενους επιστήμονες & επιστημόνισσες & προσθήκη & άλλων!

Το ότι υπάρχει όμως έντυπο προς πώληση, δεν σημαίνει επ ουδενί πως δεν συνεχίζει να διατίθεται ΚΑΙ σε digital μορφή για τους λάτρεις του ψηφιακού, με δυνατότητα donate, για να συνεχίσετε να μας στηρίζετε και στα επόμενα βήματα αυτού του εγχειρήματος!

Πως λειτουργεί το συγκεκριμένο ημερολόγιο

Ο σχεδιασμός ξεικίνησε δειλά δειλά πριν ακριβώς πέντε χρόνια. Γεννήθηκε ως ιδέα από την Βάλια Μπούμπα & τον φίλο της Φυσικό (MSc Υπολογιστικής Φυσικής) Αντώνη Θεοδωρακάκο. Στην αρχή, λόγω καθαρά έλλειψης χρόνου, χρησιμοποίηθηκαν royalty free φωτογραφίες ή πορτραίτα των τιμώμενων επιστημόνων. Όσο το ημερολόγιο εξελισσόταν & επειδή το αγαπήσαμε & το αγαπήσατε και εσείς πραγματικά, θέλαμε να εξελίσσεται & ο σχεδιασμός του. Οπότε η Βάλια αποφάσισε για το 2021 να ξεκινήσει την εικονογράφηση του.

Μια εικονογράφηση που θα είναι αρεστή σε όλες τις ηλικίες, σε απλό γραμμικό σύγχρονο στυλ. Στο ημερολόγιο του 2021 αφορούσε πάλι πορτραίτα, αλλά στο περσινό και το φετινό, του 2023 εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο & περιλαμβάνει σκίτσα ολόσωμα, πάντα με μια χιουμοριστική πινελιά! Σχεδιάσαμε ακόμη & λογότυπο διότι θέλαμε να υπάρχει αυτό που λέμε consistency στο "branding" του ημερολογίου!

Ο τρόπος χρήσης του είναι πάρα πολύ απλός. Όπως μπορείτε να δείτε στην τελευταία σελίδα όπου βρίσκεται το υπόμνημα, ο κάθε επιστήμονας που αναφέρεται στην αντίστοιχη γενέθλια ημερομηνία, έχει & ένα εικονίδιο πάνω από το όνομα του. Αυτό το εικονίδιο αναφέρεται στο πεδίο δράσης του & η επεξήγηση του κάθε εικονιδίου βρίσκεται στο υπόμνημα του οπισθόφυλλου.

Πρόκειται λοιπόν καθαρά για κάτι πολύ εξειδικευμένο που αφορά όλο το φάσμα των επιστημών, & μπορεί να γίνει άνετα εργαλείο μαθητών & σπουδαστών, γονέων αλλά & επαγγελματιών, καθώς αποτελεί ένα εξαιρετικό βοήθημα μέσω του "παιχνιδιού" με τις ημερομηνίες & το υπόμνημα.

Σκοπός μας λοιπόν, ήταν να εκφραστούμε εμείς οι ίδιοι μέσω της αγάπης μας για την επιστήμη & τη γραφιστική, αλλά να εμπνεύσουμε & όσους περισσότερους μπορούμε, ανθρώπους κάθε ηλικίας, σκεπτόμενους που διψούν για μάθηση!

Στηρίξτε την προσπάθεια μας

Για το έντυπο

Για να παραγγείλετε το Επιστημονικό Ημερολόγιο εκτυπωμένο σε Α5 πυραμίδα, επικοινωνήστε μαζί μας στη σελίδα του ημερολογίου στο Facebook. Το κόστος του είναι στα 9 ευρώ. Τα μεταφορικά για την Αθήνα είναι δωρεάν & για την υπόλοιπη Ελλάδα ρωτήστε μας!

Για την ψηφιακή εκδοχή

Παρακάτω μπορείτε να δείτε δύο κουμπάκια. Το ένα αφορά το αρχείο προς κατέβασμα. Είναι εντελώς δωρεάν, σε μορφή pdf, & εκτυπώσιμο σε μέγεθος Α5.

Το δεύτερο κουμπάκι αφορά τη δυνατότητα donate (δωρεάς) που έχετε, ώστε να βοηθήσετε & εμάς να κρατήσουμε αυτήν την προσπάθεια ζωντανή & για τον επόμενο χρόνο, καθώς & να καταφέρουμε να εξελίξουμε το Ημερολόγιο & να το μετατρέψουμε σε ένα πολυδυάστατο application εκλαϊκευμένης επιστήμης, και γιατί όχι και με τη μορφή παιχνιδιού, όπου πλέον θα απευθύνεται σε όλους μας!

Επιστημονικο ημερολογιο 2023
κατεβαστε δωρεαν

Σας ευχαριστούμε

Δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε όσους διέδωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωση αυτό το αρκετά φιλόδοξο πόνημα, αλλά & όσους έδωσαν από το υστέρημα τους το οποιοδήποτε ποσό για να δούμε όλοι μαζί το Επιστημονικό Ημερολόγιο να παίρνει σάρκα & οστά!

Να είστε όλοι καλά,ευτυχισμένο το νέο έτος, με υγεία, ορθολογισμό & δημιουργίες!