Φώτο εξωφυλλο επιστημονικού ημερολογίου 2022

Επιστημονικό Ημερολόγιο 2022

Φέτος, επανερχόμαστε αποτίοντας φόρο τιμής

Για πρώτη φορά στα τέσσερα αυτά συναπτά έτη τελειώνουμε το σχεδιασμό του Επιστημονικού Ημερολογίου πριν από τη νέα χρονιά. Βέβαια είχαμε σκοπό για μία εβδομάδα νωρίτερα (ναι κανονικά τα ημερολόγια βγαίνουν από Σεπτέμβρη, πριν μπουχτίσετε όλοι από τη φράση "Στηρίξτε το σύλλογο/ένωση/τάξη μας αγοράζοντας το μπλα μπλα μπλα") ΑΛΛΑ life happens!!

Του χρόνου υποσχόμαστε να είναι όντως στην ώρα του & επίσης θα είναι & σε έντυπη μορφή προς πώληση! Αποφασίσαμε λοιπόν αυτήν την ιδιαίτερη χρονιά να συνεισφέρουμε με τον τρόπο μας στην ανάδειξη του- κατα τα άλλα- χρόνιου προβλήματος των γυναικοκτονιών, έχοντας για τιμώμενο πρόσωπο κάθε μήνα μια γυναίκα επιστημόνισσα. Ελπίζουμε να το απολαύσετε, να σας "λύσει τα χέρια" με το χρήσιμο υπόμνημα του & γιατί όχι; Να το δείτε σαν παιχνίδι για μικρούς & μεγάλους!

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη στήριξη σας, τα υπέροχα λόγια σας & ευχόμαστε το 2022 να φέρει τη ζωή όπως την ξέραμε, αλλά με μια πινελιά περισσότερης αυτογνωσίας & αγάπης για την επιστήμη!

Πως λειτουργεί το συγκεκριμένο ημερολόγιο

Ο σχεδιασμός ξεικίνησε δειλά δειλά πριν ακριβώς τέσσερα χρόνια. Γεννήθηκε ως ιδέα από την Βάλια Μπούμπα & τον φίλο της φυσικό Αντώνη Ανατονίδη. Στην αρχή, λόγω καθαρά έλλειψης χρόνου, χρησιμοποίηθηκαν royalty free φωτογραφίες ή πορτραίτα των τιμώμενων επιστημόνων. Όσο το ημερολόγιο εξελισσόταν & επειδή το αγαπήσαμε & το αγαπήσατε και εσείς πραγματικά, θέλαμε να εξελίσσεται & ο σχεδιασμός του. Οπότε η Βάλια αποφάσισε για το 2021 να ξεκινήσει την εικονογράφηση του.

Μια εικονογράφηση που θα είναι αρεστή σε όλες τις ηλικίες, σε απλό γραμμικό σύγχρονο στυλ. Στο ημερολόγιο του 2021 αφορούσε πάλι πορτραίτα, αλλά στο φετινό , του 2022 εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο & περιλαμβάνει σκίτσα ολόσωμα, πάντα με μια χιουμοριστική πινελιά! Σχεδιάσαμε ακόμη & λογότυπο διότι θέλαμε να υπάρχει αυτό που λέμε consistency στο "branding" του ημερολογίου!

Ο τρόπος χρήσης του είναι πάρα πολύ απλός. Όπως μπορείτε να δείτε στην τελευταία σελίδα όπου βρίσκεται το υπόμνημα, ο κάθε επιστήμονας που αναφέρεται στην αντίστοιχη γενέθλια ημερομηνία, έχει & ένα εικονίδιο πάνω από το όνομα του. Αυτό το εικονίδιο αναφέρεται στο πεδίο δράσης του & η επεξήγηση του κάθε εικονιδίου βρίσκεται στο υπόμνημα του οπισθόφυλλου.

Δεν πρόκειται λοιπόν για ένα εορτολόγιο της ορθόδοξης πίστης, ούτε για ευρετήριο τυχόν "κινητών" αργιών.

Πρόκειται καθαρά για κάτι πολύ εξειδικευμένο που αφορά όλο το φάσμα των επιστημών, & μπορεί να γίνει άνετα εργαλείο μαθητών & σπουδαστών, γονέων αλλά & επαγγελματιών, καθώς αποτελεί ένα εξαιρετικό βοήθημα μέσω του "παιχνιδιού" με τις ημερομηνίες & το υπόμνημα.

Σκοπός μας λοιπόν, ήταν να εκφραστούμε εμείς οι ίδιοι μέσω της αγάπης μας για την επιστήμη & τη γραφιστική, αλλά να εμπνεύσουμε & όσους περισσότερους μπορούμε, ανθρώπους κάθε ηλικίας, σκεπτόμενους που διψούν για μάθηση!

Στηρίξτε την προσπάθεια μας

Παρακάτω μπορείτε να δείτε δύο κουμπάκια. Το ένα αφορά το αρχείο προς κατέβασμα. Είναι εντελώς δωρεάν, σε μορφή pdf, & εκτυπώσιμο σε μέγεθος Α5 με σταυρούς κοπής (για να διευκολύνουμε & τους φίλους μας τους τυπογράφους σε περίπτωση που το τυπώσετε σε κάποιον επαγγελματία. Μπορείτε να του περάστε σπιράλ & να το κάντε σε μορφή "πυραμίδα" όπως βλέπετε στην εικόνα, ή σε σπιράλ & να το κρεμάσετε στον τοίχο του γραφείου/κουζίνας/υπνοδωματίου σας!

Το δεύτερο κουμπάκι αφορά τη δυνατότητα donate (δωρεάς) που έχετε, ώστε να βοηθήσετε & εμάς να κρατήσουμε αυτήν την προσπάθεια ζωντανή & για τον επόμενο χρόνο, καθώς & να καταφέρουμε να εκδώσουμε το Επιστημονικό Ημερολόγιο του 2023!

Σας ευχαριστούμε

Δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε όσους διέδωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωση αυτό το αρκετά φιλόδοξο πόνημα, αλλά & όσους έδωσαν από το υστέρημα τους το οποιοδήποτε ποσό για να δούμε όλοι μαζί το Επιστημονικό Ημερολόγιο να παίρνει σάρκα & οστά σε ακριβώς έναν χρόνο από τώρα!

Να είστε όλοι καλά,ευτυχισμένο το νέο έτος, με υγεία, ορθολογισμό & δημιουργίες!

Επιστημονικο ημερολογιο 2022
κατεβαστε δωρεαν